Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
- 0.12 kg chlebového kvásku (k dostání v pekárně)
- 0.04 kg másla nebo sádla (2 lžíce)
- 0.05 kg sušených hub (hrst sušených hub)
- 0.3 kg brambor
- 1 kg středně velká cibule
- 0.9 l vody
- 0.2 l mléka
- 2 ks vejce
- 0.005 kg sůl
- 0.010 kg kmín (půl lžičky)
Postup:
Chlebový kvásek zředíme malým množstvím vlažné vody a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, vykynout.
Houby s kmínem vložíme do hrnce, přidáme oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory.
Přilijeme vodu, osolíme a uvaříme doměkka.
Poté přidáme vykynutý kvásek a povaříme.
Na másle nebo sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a přisypeme ji do polévky.
Nachystáme si řídká míchaná vajíčka, která servírujeme přímo do talířů nebo je vložíme do polévky.
Doba přípravy: 45 minut.